Pääsiäisreissu Venetsiaan

En ollut koskaan aikaisemmin käväissyt Venetsiassa, vaikka siitä läheltä olin jo useamman kerran ajanut ohitse, joten 2010 Pääsiäiseksi valittiin tuo kohde parin kaverin kanssa.

Sari lähti Vesan auton kyydillä ja minä luonnollisesti pyörällä. Säätiedotukset lupailivat viileähköä keliä alpeille, joten varasin riittävästi vaatetta päälle, sekä tankorukkaset pyörään.

Suunnitelmissa oli ajaa ensimmäisenä päivänä Italian puolelle (Fernpassin kautta Insbruckiin ja siitä moottoritietä etelään Italiaan) ja sen jälkeen pöristellä pienempiä teitä Padovaan.

Italialainen kolleega sanoi ettei kannata mennä autolla eikä pyörällä tuonne Venetsiaan koska parkkipaikat on hakusalla ja kalliita. Sanoi että kannattaa mennä johonkin läheiseen kaupunkiin joka on junaradan varrella, koska junalla pääsee suoraan Venetsian keskustaan, liput on halpoja ja junia kulkee koko ajan.

Ensimmäinen lumikuuro iski vastaan Fernpassilla, toinen kunnon myräkkä Brennerin solassa.
Brennerillä mentiin pitkästi kävelyvauhtia etenevässä jonossa. Lunta tuli taivaan täydeltä ja tielle kertyikin nopeasti kunnon loskakerros. Olipas jonottavilla autoilijoillakin jotain osoiteltavaa ja naurettavaa kun yksinäinen motoristi (lumiukko) ajeli pyörällä muun liikenteen mukana.

Italian puolella kokeilimme ajaa pienempää tietä (joka lähti nousemaan ylös vuorille), mutta jouduimme kääntymään takaisin alas koska lunta alkoi tulla jälleen todella raskaasti. Ensimmäisen yön vietimme hotellissa Klausenissa.

  Huomiliivi näkyy kauas Hidasta etenemistä Kesäinen harrastus Lumiukko Käännös takaisin Italian puolella

Seuraavana aamuna ajelimmekin pienempiä teitä pitkin paremmassa kelissä seuraavaan kohteeseemme, Padovaan.

  Kuivaa

Toisena aamuna heräsimme varhain ja suunnistimme bussilla rautatieasemalle, josta oli noin puolentunnin matka Venetsiaan.

Onneksi olimme liikenteessä aikaisin aamusella ennen suurta turistiryntäystä. Lisäksi ilma oli juuri sopivan lämpöinen ettei seisova vesi vielä haissut, eikä kapeilla kujilla tullut kuuma. Toisaalta, nyt oli kuitenkin pääsiäinen, joten lomalaisia oli joka tapauksessa kohtuu paljon liikenteessä.

Kesällä pahimpaan turistiaikaan Venetsia on varmaan melko ahdistava paikka... Kuuma, hirmusti ihmisiä kapeilla kujilla, seisova vesi haisee voimakkaalle jne.

  Venetsiassa kujat ovat todella kapeita Kartta kannattaa olla mukana, koska Venetsia on todellinen sokkelo Kannattaa katsoa minne astuu ettei varpaat kastu Kuvittele 30C lämmintä ja miljoona turistia joka puolelle... huh huh Talojen tukia?  Gondoleja Huokausten silta, huoh  Kanavaa sillalta Kanava toiseen suuntaan huokausten sillalta Sillan keskikohta Kattokoristeita San Marcon aukiolla Vaikeaa kuvata koska kontrastit olivat suuria  Nämä naamarit ovat kuulemma kuuluisia Venetsiassa Ikkunan pieliä Pyhän Markuksen aukiolla Kirkon sisäänkäynti (jonne oli huimat jonot jo aamusta) Ovimaalausta Markuksen aukion kellotorni (tuonnekkin oli jo aamusta hirmuiset jonot) Kellotorni Parvekkeen mallia Joku keihästyyppi Markuksen aukiolla Kellotornin katselutasanne Kattokoristeita Yksityiskohtia Pyhän Markuksen Basilican katolla Ducalen palatsi Markuksen aukiolla Lohikäärme ja kellotornin koriste (miksi tuo on Kiinalaisen näköinen patsas?) Tungosta Pyhän Maggioren basilica Kellonsoittajat katolla Kellotornin koriste ukkosenjohdatin selässä Hmmmm, veikkaisin Italialaisiksi Yksityiskohtia Tuo oli jossain kaukana jonku mökin katolla Väriä Torni oli ihan oikeasti vinossa Huomaatko värivirheen palatsin seinassä? Torni Basilica Aukio Parvekkeita Naamareita oli joka puolella todella paljon Karvanaama Ruuhka, kukaan ei kuitenkaan laulanut Silta sokkelosta toiseen Seinissä ei näytä rappaukset pysyvän Seinäkoriste  Pyhän Marian kappeli (tai joku vastaava) Seinäkoristeita Erilaista ikkunamallia Isompaa venettä isommassa kanaalissa

Venetsia oli ihan käymisen arvoinen paikka ja tuo junayhteys toimi moitteettomasti, suosittelu sille.

Paluumatkalla ajelimme Gardan länsireunaa ja loppumatka moottoritietä takaisin, Fernpassilla tuli jokunen hiutale lunta taivaalta, muttei mitään vastaavaa kuin menomatkalla.

Jotta ei vain lumisia pyöräkuvia olisi niin tässäpäs myös palmukuva (Sarille kiitokset noista ajelukuvista).

  Lämpimämpää matkantekoa