Pyöräreissu Romaniaan

Lokakuun loppupuolella minulle tarjoutui mahdollisuus mennä moottoripyörällä työreissulle Romaniaan. Tähän reissuun sain vielä yhdistettyä mukavasti 4 päivän pituisen viikonlopun, joten tällä kertaa kerkesin käydä kiertelemässä hieman muuallakin kuin vain hotellilla ja tehtaalla.

Edellisellä kerralla kun olin Romaniassa liikenteessä minulla jäi ajamatta Transfagarasin tie (top gear video) sekä näkemättä "Draculan linna", (Dracula´s castle, Bran Castle). Joten tuossahan oli tarpeeksi suunnitelmaa.

Työhommiin luoteis-Romaniaan ajelin nopsaan pohjois-Unkarin kautta. Hommia tehtailin kolme päivää ja lopulta torstai aamusella lähdin ajelemaan pienempiä Transilvanian teitä kohti Karpaattien vuoristoa (2. linkki). Torstai päivän suuntana minulla oli Branin kylä Brasovin (eng) eteläpuolella.

Ajelin tarkoituksella pienempiä teitä pitkin jotta pääsisin näkemään "normaalia" Romaniaa. Teiden kunto vaihteli hyvästä melko reikäiseen asfalttiin. Yllättävää torstai päivän aikana oli että aivan sama minne pysähdyin tankille tai kahville niin aina joku puhui englantia ja hommat sujuivat todella helposti.

Alunperin olin ajatellut käväiseväni Brasovissa (Romanian kolleegat kehuivat kaupunkia kauniiksi), mutta kello alkoi olla sen verran paljon että päätin ajaa suoraan Branin kylään. Tällä halusin varmistaa sen että kerkeäisin käydä linnassa kierroksella vielä torstaina.

Hotelli löytyi nopeasti (ei ollut mikään turistisesonki menossa) joten ei muuta kuin asusteiden vaihto ja linnaan kierrokselle. Linnan edessä oli myynnissä kovasti Dracula rihkamaa avaimenperistä hampaisiin ja kahvimukeista naamareihin.

Itse linna on pieni, käytävät ja portaikot kapeita ja matalia. Sisällä linnan historiasta kerrotaan paljon, mutta jos odotat linnan sisällä jotain Draculaan liittyvää niin silloin joudut pettymään. Dracula myytistä kerrotaan ainoastaan ylimmässä huoneessa. Noh ehkä tämä nyt on ymmärrettävää, koska Dracula on kuitenkin fiktiivinen hahmo :) Linna itsessään oli nätti ja hyvässä kunnossa.

Linnan jälkeen kävin syömässä jotain perinteistä Romanialaista ruokaa, joka nyt ei mitenkään ihmeelliseltä maistunut.

 Sammaleinen katto Polku linnalle Joku kyltti Syksyn väriä Sisäpiha Sisältä  Torni SisäpihaaBranin kylää Kattotiiliä Lisää syksyn värejä  Jonkun hallitsijan kruunu Koristeita Vaateparsi 1 Vaateparsi 2 Seinäkoriste Rautaheppu Kaivo sisäpihalla Ei näkynyt Draculaa tornissa

Aamusella heräsin varhain tarkistamaan että onko kaulassa purujälkiä. Ei ollut, joten ei tarvinnut jäädä Braniin pitemmäksi aikaa asumaan vaan pääsin jatkamaan matkaa pikku pakkasessa.

 Aamuauringon värjäämä kukkula

Tie #73 Branista etelään on oikein mukavan kiharaista, kohtuu hyväkuntoista asfalttipintaista tietä. Pari kertaa meinasi päästä jää yllättämään, mutta kun vauhti näin myöhään syksyllä oli sovitettu ajokeleihin, niin mitään sen kummempaa vaaratilannetta ei päässyt syntymään.

Campulungin jälkeen tielle #73C käännyttyäni niksautin vähän selkääni jossain heitossa. Tiellä oli todella pahoja heittoja (kuoppia ja patteja), mutta tuon ensimmäisen pahan heiton jälkeen osasin varautua yllätyksiin paremmin.

Tie #7C tuli yllättävän nopeasti vastaan. Eli tästä eteenpäin suuntana pohjoinen ja Transfagarasan highway!

Matkan varrella kohti huippua eteen sattui vielä yksi linna jota jotku pitävät "aitona" Draculan linnana. Kyseessä on Poenari Castle. Jotta olisin päässyt tuonne linnaan niin olisin joutunut nousemaan 1480 askelmaa, joten päätin jättää käymättä. Sen sijaan nappasin siitä pari kuvaa.

 Linna ylhäällä vasemmalla Aavistus lähempää

Linnalta vähän eteenpäin ajettuani tuli vastaa iso pato ja patsas joka näytti aivan transformerilta :) Kun Top Gear kuvasi Romanian jaksoaan (pato jakson loppupuolella), pojat yöpyivät tämän padon juurella (yöpyivätköhän oikeasti...).

 Mikä ihme se on? Transformer!!!

Pikkuhiljaa Transfagarasan highwayn huippu alkoi lähestyä ja samalla ilmakin kylmeni huomattavasti.

Juuri ennen huippua eteen tulee kohtuu pitkä valaisematon tunneli. Onneksi olin hereillä ja tarkkana, koska tunnelin seinämistä oli valunut vettä joka taas oli jäätynyt tunnerlin tienpintaan. Jouduin pakittamaan pyörän kanssa melkoisesti jotta pääsin ajamaan tunnelin toista reunaa (vastaantulijoiden kaistaa), koska oikea kaista oli todella liukkaan jään peitossa pitkältä matkalta.

Tunnelin jälkeen pääsin huipulle, jossa oli jonkin verran lunta ja järkyttävän kylmä tuuli. Muutamat kuvat ja sen jälkeen otin suunnaksi Sibiun.

 Maisema kuin Alpeilta Pakollinen kuva pyörästä Järvi huipulla Mutkia Lisää mutkia

Alaspäin ajaessa piti olla todella varovainen, koska tiellä oli paikoittan lunta ja jäätä. Loppujen lopuksi pääsin kuitenkin läpi ilman ongelmia.

Ajankohta jolloin tuolla kävin oli kyllä ehdottomasti viimeisiä päiviä jolloin tuonne oli asiaa pyörällä. En päässyt nauttimaan mutkista, koska tien pinta oli jo niin likainen, jäinen ja luminen. Muutenkin tienpinta tällä Transfagarasan highwayllä on melkoisen huonossa kunnossa, paikkaa paikan perään sekä kuoppaa kuopan perään. Mukavasti tuolle tielle kuitenkin on mutkia saatu, kesällä varmasti aika nautittavaa pätkää.

Sibiussa vietin viimeisen yön ennen kotiin ajamista.

Ihmiset täällä Romaniassa ovat todella ystävällisiä! Positiivista on että englannin kielellä pärjää todella hyvin. Ehdottomasti vierailemisen arvoinen maa.