Peräöljyn vaihto-ohje

BMW mainostaa että R1200GS:n peräöljyjä ei tarvitse vaihtaa (en sitten tiedä kuuluuko vaihto johonkin huoltoon), koska kyseessä on "lifetime öljy". Itselläni oli pyörässä tätä kirjoittaessa 52tkm eikä huollossa ollut ainakaan tähän mennessä noita öljyjä vaihdettu.

Minulla on saksankielinen GS:n huoltomanuaali ja lisäksi katselin ohjeita netistä. R1200gs.info sivuilta löytyi hyvät ohjeet.

Ainakaan 2005 mallin gessun perämurikassa ei ole tyhjennysproppua, joten perän joutuu "roikottamaan" alaspäin jotta öljyt saa valutettua pois (onkos tuo nyt tarkistusreikä tms...) Oman pyörän öljyt olivat todella mustat ja lisäksi nopeusanturin magneettipäästä löytyi aika paljon materiaalia. Tästä lähtien ajattelin alkaa vaihtamaan nuo öljyt noin 20tkm:n välein, koska tuo öljyn vaihto ei ole kummoinen homma ja sen pystyy kuka tahansa tekemään kohtuu nopeasti.

Huom! Uudemmissa GS:ssä on nykyään tyhjennysproppu perämurikassa. Lisäksi ennen öljyn vaihtoa varmista oikea öljyn määrä (ei välttämättä ole sama määrä mitä näissä vanhemmissa).

Työkalut (Saatoin unohtaa jotain, mutta suurimmaksi osaksi kaikki oli tässä):

Momentit:

Ruuvi/mutteri Kpl Momentti
Kurasuojan ruuvit 3 kpl 8N
Takarenkaan pultit 5 kpl 60N
Jarruletkun suojan ruuvit 2 kpl 8N
Takajarrusatulan pultit 2 kpl 24N
Nopeusanturin ruuvit 2 kpl 4N
Öljy-/peräproppu 1 kpl 20N
Reaktiotangon mutteri 1 kpl 43N

 

Litkut:

Tässäpäs ohjetta siihen kuinka itse tuon homman tein:

Ensimmäiseksi täytyy irroittaa kurasuoja. Se irtoaa irroittamalla nuolten osoittamat kolme ruuvia (Kiinnityksessä momentti 8N):

  Kurasuojan irroitus

Seuraavana takarenkaan irroitus (Kiinnityksessä momentti 60N):

  Takarenkaan irroitus

Seuraavaksi irroitin jarruletkun ja nopeusanturin suojan reaktiotangosta (Kiinnityksessä käytin 8N momenttia, koska äkkiseltään en tähän momenttia löytänyt):

  Suojan irroitus

Takajarrusatula on kiinni kahdella pultilla (Kiinnityksessä 24N). Huomaa että takimmaisessa jarrusatulan ruuvissa on kurasuojan kiinnitysosa mukana. Ripusta takajarrusatula roikkumaan esim takarungosta jotta se ei ole tiellä:

  Takajarrusatulan irroitus

Nopeusanturi irtoaa irroittamalla kaksi ruuvia (Kiinnityksessä momentti 4N), lisäksi anturin johto on vielä "klipsillä" kiinni perämurikassa. Irroitettaessa ja kiinnitettäessä varo nopeusanturin O-rengasta!

Itse sain tuon anturin helpoiten paikalleen kun laitoin O-renkaan ensiksi perämurikkaan ja sen jälkeen pukkasin anturin paikoilleen. Ennen irroitusta kannattaa anturin ympäristö puhdistaa liasta. O-rengas kannattaa voidella tuoreella öljyllä ennen kuin asennat anturin takaisin paikalleen:

  Nopeusanturin irroitus

Anturi pitää puhdistaa liasta ja kannattaa sen jälkeen laittaa roikkumaan jarrusatulasta. Tässä esimerkkinä oman pyörän anturi 52tkm:n jälkeen:

  Likainen anturi

Seuraavaksi onkin vuorossa öljyjen valutus avaamalla peräproppu (Kiinnityksessä momentti 20N). Tässä pultissa on myös O-rengas joka myös kannattaa voidella tuoreella öljyllä kun laitat pultin takaisin paikalleen:

  Peräpropun aukaisu

Jotta saat loput öljyt valutettua perästä pois, niin sinun pitää irroittaa perämurikka reaktiotangosta (Kiinnityksessä momentti 43N). Perämurikka ei käänny automaattisesti alaspäin, koska kardaanin suojakumi estää sitä kääntymästä. Suojakumi irtoaa aika helposti pikkuisen puristelemalla:

  Perämurikan irroitus reaktiotangosta Lopun öljyn valutus 52tkm ajettu peräöljy

Tämän jälkeen puhdista kardaanin pää ja perämurikan vastakappale ja laita uudet rasvat tilalle:

  Perämurikka Kardaanin pää

Öljyn valutuksen ja uusien rasvojen jälkeen voitkin nostaa perämurikan paikoilleen. Kannattaa pitää reaktiotangon pultti lähettyvillä, jotta voit sen laittaa paikalleen kunhan perä on oikealla paikallaan.

Kardaani saattaa vastustaa hieman, mutta hommaa helpottaa jos esim mensselillä nostatat kardaanin päätä aavistuksen samalla kun käännät perämurikan oikealle paikalleen. Kunhan boorit ovat oikealla kohdallaan niin perä kääntyy oikealle paikalle helposti (voit auttaa myös liikuttamalla jarrulevyä aavistuksen eteen- ja taakseppäin).

Kunhan olet saanut reaktio tangon pultin paikalleen niin muista puristella kardaanin suojakumi paikalleen. Muista myös kiristää reaktiotangon mutteri oikeaan momenttiin !

Kun olet laittanut peräpropun takaisin kiinni (oikeaan momenttiin, 20N) voit täyttää perän uudella öljyllä (SAE 90 API GL5 (Castrol SAF-XO) (230-250ml) nopeusanturin reiästä.

  Erikoistyökalu perän täyttöön Liikkeen myymä peräöljy

Tämän jälkeen osat paikalleen käänteisessä järjestyksessä ja sen jälkeen kovaa ajoa :o)